Wat doet Jong Nederland?

JongNL (Jong Nederland) is al decennialang een springlevende en eigentijdse organisatie in een mooie provincie. Zo’n 1600 vrijwilligers zetten zich in de 43 plaatselijke JongNL afdelingen in voor de kinderen en jongeren uit het dorp of de wijk. Meer dan 4500 kinderen komen wekelijks in de blokhut van hun afdeling bijeen.

Het doel – en tegelijkertijd de kracht – van JongNL Limburg en haar afdelingen is om jeugdigen in hun vrije tijd in groepsverband gevarieerde mogelijkheden tot spelen te bieden. Alle kinderen en jongeren zijn welkom. JongNL Limburg wil jeugdigen onvergetelijke ervaringen meegeven waaruit ze hun hele leven kunnen putten. Samen worden activiteiten ondernomen die inspelen op de belevingswereld van de afzonderlijke leeftijdsgroepen. Deze activiteiten dagen uit, stimuleren en dragen bij aan de ontplooiing van de jeugd. Centraal staan de drie spelpijlers natuurbeleving, sport & spel en creativiteit. Dit is de methodiek ofwel het Spel van JongNL.

Jong Nederland Hegelsom

Jong Nederland Hegelsom kent vier verschillende leeftijdsgroepen. Binnen elke leeftijdsgroep zijn de groepen met ieder een eigen (zelfverzonnen) naam. Hieronder vind je de vier leeftijdsgroepen:

Maxioren:      groep 3, 4 en 5 van de basisschool (6-9 jarigen)

Junioren:      groep 6, 7 en 8 van de basisschool (9-12 jarigen)

Senioren:       klas 1, 2, 3, 4 van het voortgezet onderwijs (12-16 jarigen)

16+:            jeugd van 16 jaar en ouder (16 en ouder)

Ledenteller

Bestuur

Silvijn van Rens

Silvijn van Rens

Voorzitter

Paul Hanssen

Paul Hanssen

Vice-voorzitter

Janne Manders

Janne Manders

Secretaris

Tom Peelen

Tom Peelen

Penningmeester

René Koenen
Janne Manders
Yvonne Willems

Jeanine Kellenaers
Marjan van Tilburg
Thijs Arts

Vertrouwenspersoon JNH

Mijn naam is Jacqueline Huijs, moeder van 2  zonen en wonend in Hegelsom. Ik heb een praktijk voor psychosociale begeleiding aan de Spoorstraat. Samen zijn, Samen dingen doen, Samen een avontuur aangaan zijn altijd belangrijk voor me geweest. Ik kan er veel energie in kwijt, het ontspant, verbindt en noem maar op. En juist daarom vind ik het ook belangrijk om respectvol en gelijkwaardig met elkaar om te gaan zodat we allemaal kunnen genieten van dát wat we doen.

Misschien denk je dat jouw situatie niet ´ernstig´ genoeg is, maar alles wat jij ervaart als ongewenst is een situatie om te bespreken. Voel je daarom vrij om me aan te spreken. Ik ben er voor jou!.

Jacqueline Huijs

Spoorweg 10
5963 NJ Hegelsom
+31 (0)6 15 13 75 69
info@jacquelinehuijs.nl
www.jacquelinehuijs.nl